mamaplus

Un medic chinez spune că a tratat nouă vârstnici de COVID-19 cu ajutorul injecțiilor cu celule stem

-
//
19.03.2020

Un medic chinez, care are un laborator în Wuhan, susține că a reuşit să trateze de COVID-19 nouă persoane în vârstă cu ajutorul injecțiilor cu celule stem, transmite Daily Mail.

Pacienții tratați de doctor fuseseră internați cu pneumonie provocată de noul tip de coronavirus, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Dr. Dongcheng Wu a explicat, pentru Daily Mail, că pacienții, în mare parte vârstnici, au dezvoltat probleme grave de respirație, precum şi o inflamație în zona plămânilor, înainte de a se oferi voluntari în studiul elaborat de dr. Wu.

Pe lângă tratamentul convențional, medicul chinez a injectat cei nouă pacienți cu celule stem provenite din cordonul ombilical.

Medicul spune că cei nouă pacienți s-au recuperat în decurs de câteva zile de la primirea tratamentului.

„Acest tratament ar putea salva mii de mii de vieți, aşa că, evident, suntem foarte mulțumiți de aceste rezultate. Da, este un remediu, dar este încă în faza incipientă. Trebuie sa terminam studiile clinice pentru a confirma dacă terapia cu celule stem este sigură şi eficientă pentru a trata o pneumonie provocată de noul coronavirus”, a spus medicul chinez.