Un educator a otrăvit 23 de copii, după ce le-a pus o substanță chimică în mâncare

-
//
02.04.2019

Un educator a otrăvit 23 de copii în China, după ce le-a pus o substanță chimică în mâncare. Un micuţ a fost spitalizat în stare gravă, iar alți șapte sunt în atenția medicilor.

Educatorul a folosit nitrit de sodiu, o substanță folosită în industria alimentară, toxică dacă este ingerată în stare pură. Nu este clară însă motivația cadrului didactic, scrie Xinhua, citează libertatea.ro.

Educatorul a fost arestat. Acesta a avut un motiv „neprecizat” potrivit rezultatelor unei anchete preliminare. Copiii au început să acuze stări de vomă, iar unii au leşinat după masa pe care au consumat-o. Cinci zile mai târziu, un copil a fost spitalizat în stare gravă, iar alţi şapte erau ţinuţi sub observaţie. 

Nitritul de sodiu este un produs chimic folosit pentru conservarea cărnii, însă este toxic dacă este ingerat în stare pură.

Incidentul a survenit cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a unei directive a guvernului central, care îi obligă pe directorii de grădiniţe şi de creşe să mănânce la cantină alături de copii, în urma mai multor scandaluri alimentare în sistemul naţional de educaţie.

Sursa: publika.md