Un cuplu se plânge că educatoarea le-ar bate copilul

Un cuplu se plânge că educatoarea le-ar bate copilul

-
//
22.01.2018

Părinții unui copil din Cuizăuca, Rezina acuză o educatoare de violență fizică.  Aceștia au scris o plângere la poliție, iar educatoarea riscă să fie sancționată conform legislației.

Un cuplu se plânge că educatoarea le-ar bate copilul

Elena Clima, mama unui copil de șapte ani din satul Cuizăuca, raionul Rezina, a spus că, săptămâna trecută, copilul său s-a întors acasă cu un obraz roșu și le-a spus părinților că nu mai vrea la grădiniță deoarece educatoare „îl trage de obraz”.

„El spune că stătea la masă și, în acest timp, educatoarei i-a sunat mobilul. Copilul s-a întors să îi spună ceva unei colege, iar educatoarea s-a enervat și l-a tras de obraz. Nu este pentru prima oară când îl trage, am iertat-o de două ori, dar acum nici măcar nu și-a cerut scuze”, a spus mama acestuia.

„Copilul le-a spus și polițiștilor că educatoarea îi lovește cu palma și pe alți copii din grupă. Și părinții știu, dar tac, eu nu mai pot să rabd. În grupă sunt copii și de-ai rudelor sale, însă la ei nu ridică mâna”, a observat femeia.

„Cadouri de sărbători așteaptă, dar nu știe cum să se comporte cu copiii. Am lucrat și eu educatoare, dar nu am lovit niciodată pe nimeni. Am scris plângere la directoare, lămuriri la poliție, dar nu și-a cerut scuze nici astăzi educatoarea. Directoarea, la rândul ei, mi-a reproșat că am ajuns tocmai la ziar să mă plâng”, spune Elena, mama copilului.

Directoarea instituției preșcolare din Cuizăuca regretă cele întâmplate și nu exclude faptul că acest copil ar fi fost lovit de către educatoare. 

„Eu mi-am cerut scuze de la părinți, nu vă pot spune dacă a avut loc un caz de violență. E o educatoare cu studii, dar cine știe ce a avut ea pe suflet în acel moment”, a menționat Elena, directoarea instituției.

Educatoarea Victoria Luchian respinge acuzațiile părinților.

„Nu s-a întâmplat nimic, pur și simplu, el nu era atent și i-am întors fața cu mâna, nu l-am tras de obraz, cum spun părinții”, a spus ea.

Polițistul Eugen Atamanenco, care a fost la fața locului și a discutat cu fiecare parte, a declarat că investighează cazul, iar dacă educatoarea va fi găsită vinovată, va fi trasă la răspundere.

Psihologul Liceului Teoretic „Ion Creangă”, Claudia Mursa, care a fost prezentă la investigarea cazului, a spus că „nu se amestecă”.

Sursa: jc.md