mamaplus

Un cuplu de moldoveni din Franța riscă să rămână fără cei 2 copii

-
//
08.10.2019

Acum patru luni s-au mutat în Franța, iar acum riscă să rămână fără cei doi copii. Este cazul unui cuplu de moldoveni care au ajuns în vizorul autorităților franceze după ce directoarea grădiniței la care mergea fiica lor mai mare, a observat pe corpul micuței vânătăi. Cei doi recunosc că au lovit-o pe copilă, însă spun că s-a întâmplat pentru neascultare și că a fost o lovitură ușoară. Acum cuplul cere ajutorul autorităților de la noi ca să-și primească copiii înapoi, informează protv.md.

Totul s-a întâmplat acum două săptămâni când directoarea grădiniței la care mergea fetița a sunat-o pe mama micuței după ce a observat vânătăi pe corpul ei. 

„Mă sună directoarea și mă cheamă să mă întrebe ce s-a întâmplat. De ce copilul are urme, ce înseamnă asta pe corpul ei. Ea i-a spus că tata i-a dat cu vărguța.”, spune Anastasia Zubcov, mama copiilor.

Părinții susțin că nu-și bat copiii, iar ceea ce s-a întâmplat a fost o excepție, fetița fiind pedepsită pentru neascultare. 

„Nu a fost ascultătoare. Era un cablu conectat la plită, rupt. Ea dorea să se joace acolo. Am prevenit-o, dar nu m-a ascultat. Am luat din copac o nuia și am pedepsit-o, ca să se liniștească.”, povestește Alexei Zubcov, tatăl copiilor.

Directoarea a sesizat autoritățile, iar fetița a fost dusă la un centru de plasament. 

„Ne-am trezit cu opt oameni de la poliție. Au zis să ne luăm pașapoartele și plecăm. Ne-au dus la comisariat, copilul au spus că-l iau la un control.”, spune mama.

Acolo, femeia însărcinată în cinci luni, a fost ținută 24 de ore, iar soțul - 48. Aceștia au fost lăsați să-și vadă copiii după mai bine de o săptămână.

„I-am văzut speriați, stresați, erau flămânzi. Copiii plângeau când am plecat. A fost greu, ni s-a rupt inima.”, mărturisește tatăl micuților.

Cei doi părinți urmează să fie audiați de autoritățile franceze. Ei spun că s-au adresat autorităților de la noi pentru ajutor, însă nu l-au primit. 

„Am sunat la ambasadă, am spus că suntem cetățeni ai Moldovei. Au spus că nu putem să vă ajutăm cu nimic.”, spune tatăl celor doi copii.

Reprezentanții Ministerului de Externe au spus că vor reveni ulterior cu o informație despre acest caz.