mamaplus

Un copil din Chișinău a rămas fără un deget, după ce s-a jucat pe un teren sportiv

-
//
08.02.2020

Chiar dacă la prima vedere par inofensive și atrag o mulțime de oameni, de toate vârstele, terenurile sportive, amenajate în aer liber, ar putea deveni un adevărat pericol. Un băiețel din capitală a rămas fără un deget, după ce s-a rănit la terenul din curtea blocului, potrivit tv8.md. Compania care a instalat aparatele spune că acestea pot fi folosite doar de cei care au 16 ani și mai mult. Însă, nu a găsit nicăieri afișată această restricție.

Mama băiatului de șase ani povestește că acesta a mers la o plimbare obișnuită cu bunicul prin sectorul Ciocana. Distracția însă s-a transformat într-un adevărat coșmar.

„El a încercat să coboare de pe aparat, dar degetul a fost prins sub scaun. Patru zile a stat în reanimare, sub picurătoare. Pe data de 30 ne-au făcut intervenția și au amputat degetul”, spune mama băiatului, Victoria Pădurari.

Mai târziu, femeia a scris plângeri la pretura sectorului Ciocana și la poliție. Pentru a-și face dreptate, a solicitat certificatele de calitate și de siguranță. Așa, s-a aflat că, potrivit proiectului, aparatul respectiv nici nu avea ce căuta pe terenul lor. Astăzi, Victoria a mers și la compania care l-a instalat, iar acolo responsabilii au confirmat că instalațiile diferă.

Și o altă mamă, care locuiește în aceeași curte, spune că cei mici se aleg, deseori, cu traume la terenul sportiv. Părinții sunt revoltați că pe teren nu există un panou de avertizare sau instrucțiuni.

De cealaltă parte, directorul companiei afirmă că nu a fost obligat să o facă, pentru că locul este destinat adulților. Totuși, acest lucru nu este specificat nicăieri. Funcționarii de la direcția locativ-comunală a primăriei cred că astfel de panouri de avertizare ar știrbi din peisaj.

„Dacă începem să instalăm panouri pentru tot ce trebuie exploatat de maturi în oraș, atunci transformăm orașul în ce?”, susține Andrei Voloșciuc, șef secție Spații verzi și zone de agrement.

Acum mama copilului spune că solicita instalarea unui gard, care ar proteja copiii mici să intre pe teritoriul terenului sportiv, iar în caz contrar, va ataca compania în judecată pentru vătămare corporală gravă.