mamaplus

Un copil de doi ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce căruţa condusă de mama lui beată s-a răsturnat

-
//
11.03.2019

Un copil de doar doi ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce mama lui s-a răsturnat cu căruţa în şanţ. Accidentul s-a produs în satul Climăuții de Jos. Femeia era în stare avansată de ebrietate.

Potrivit poliţiei, norma de alcool admisibilă în aerul expirat a fost depăşită de cinci ori. Pentru a-l salva, medicii au decis ca micuţul să fie transportat la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală. 

„Pe una din stradele satului Climăuţi, din anumite motive nestabilite, căruţa s-a inversat şi copilul a căzut jos, fiindu-i cauzate careva leziuni corporale. A intrat în casă şi a culcat copilul. Cazul dat a fost descoperit întâmplător de către angajaţii de poliţie a Inspectoratului Şoldăneşti în momentul când aceştia cercetau cazul de răpire a mijlocului de transport, adică a căruţei”, a declarat Vlad Rusu, şeful secţiei urmărire penală IP Şoldăneşti.

Femeia, în vârstă de 27 de ani, ar fi sărbătorit împreună cu prietenii într-un sat vecin. Când a decis să meargă acasă, şi-a luat copilul şi a urcat în căruţa unui cunoscut fără a-l anunţa. 

Șocat, tatăl micuţului spune că nu mai locuieşte cu tânăra anume din cauza că aceasta obişnuia să consume alcool. 

Cei doi concubini erau în evidenţele poliţiei pentru violenţa în familie. Dacă va fi găsită vinovată, mama băiețelului riscă până la cinci ani de puşcărie.

Sursa: publika.md