mamaplus

Un copil de 3 ani din Căușeni a fost găsit dormind într-o livadă. Poliția l-a căutat toată noaptea

-
//
04.04.2020

Un copil de 3 ani, din satul Baccelia, raionul Căușeni, a dispărut aseară de acasă. Poliția locală a fost alertată despre dispariția copilului pe la ora 21:00. Minorul a fost căutat toată noaptea de către poliție și voluntari din sat, iar dimineața, au fost alertați și angajații Inspectoratului local pentru Situații de Urgență. Copilul a fost găsit ulterior, dormind sub un copac, la aproape un kilometru distanță de casă. 

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) spun că minorul a ieșit din casă ieri, pe la ora 18.00: „Părinții acestuia nu au reușit să-l găsească, iar după mai multe încercări aceștia au apelat la vecini și săteni…”.

După ce a fost găsit, băiatul a fost supus unui control medical, spune ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Căușeni, Corina Repesciuc.

„Din fericire, minorul nu a suportat traumatisme sau hipotermie, în pofida temperaturilor joase înregistrate pe parcursul nopții”, susțin reprezentanții serviciului de presă al IGSU. 

În contextul acestei situații, salvatorii îndemnă oamenii care au în grijă minori să-i monitorizeze strict, în special dacă sunt copii de vârsta preșcolară, iar în situații de criză să apeleze de urgență Serviciul 112.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii au intervenit în peste 80 situații de risc.