Un copil cu febră de 39 de grade, neglijat de medici pe holul spitalului. Nimeni nu a vrut să ofere primul ajutor

Un copil cu febră de 39 de grade, neglijat de medici pe holul spitalului. Nimeni nu a vrut să ofere primul ajutor

-
//
05.12.2017

O mamă din Capitală acuză medicii din cadrul Institutului Mamei și Copilului de neglijență și indiferență. Aceasta afirmă că s-a adresat doctorilor, având în brațe copilul, care acuza febră de 39 de grade, însă aceștia au refuzat să interneze micuțul. Mai mult decât atât, tânăra mamă spune că medicii nici măcar nu au consultat piciul de doar doi ani. Femeia povestește că aceștia și-au motivat gestul prin faptul că potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, mama trebuia să se adreseze după ajutor la un spital municipal şi nu la unul republican. Administrația instituției vizate spune că cazul se investighează. 

Un copil cu febră de 39 de grade, neglijat de medici pe holul spitalului. Nimeni nu a vrut să ofere primul ajutor

Săptămâna trecută, spune mămica, copilul ei a început brusc să se simtă rău. Femeia povestește că micuțul în vârstă de doar doi anișori acuza febră și vomă. Speriată, imediat aceasta a decis să se adreseze medicilor, iar cea mai apropiată instituție medicală de domiciliul acesteia, era Institutul Mamei și Copilului. Ajunși la fața locului, femeia afirmă că copilul ei a fost discriminat și lipsit de dreptul la asistența medicală. 

"Cu părere de rău nu vă putem cu nimic ajuta. Acesta este spital republican. Eu totuși am insistat. "Vă rog foarte mult, copilul este în stare nu prea bună, poate totuși îi acordați primul ajutor. La copilul meu nu i s-a acordat niciun ajutor, nici nu s-au uitat la copilul meu", a declarat mama copilului.

Femeia spune că de ea s-a apropiat un singur doctor. Atunci aceasta credea că totuși, până la capăt, medicii o să îi ofere o mână de ajutor. Însă, lucrătorul medical i-a arătat doar un ordin, care confirmă că potrivit domiciliul acesteia, copilul trebuie să primească tratament la Spitalul Clinic Municipal De Copii nr. 1. 

"Nouă nu ni s-a propus salvarea. Copilul nu a fost verificat absolut deloc. Salvarea nu a fost chemată, ceea ce eu consider că nu a fost corect. În sensul direct al cuvântului noi am fost alungați din spital. Plecați și asta tot", a zis mama.

Până la capăt, mămica a ajuns la un spital privat, unde micuțul ei a fost diagnosticat cu bronșită obstructivă. Administrația Institutului Mamei și Copilului spune că s-a sesizat asupra acestui caz, și că acesta se investighează la nivel de instituție. Totodată, potrivit codului deontologic al medicilor, aceștia nu au dreptul să refuze consultarea pacientului pentru acordarea primului ajutor medical.

Sursa: publika.md