mamaplus

Un bebeluş născut prematur şi cu o alcoolemie mare în sânge, a murit într-un spital din Polonia

-
//
21.01.2020

Un bebeluş care s-a născut prematur în urmă cu trei săptămâni, având o alcoolemie de peste 3,2 miligrame la mililitru de sânge, a murit. Cazul a avut loc într-un spital de la periferia Varşoviei, Polonia.

Potrivit oficialilor locali, bebeluşul, care a avut la naştere greutatea de doar 1.300 de grame şi suferea de malformaţii genetice importante, a fost supus unei autopsii în vederea stabilirii cauzei decesului.

Mama lui, o femeie de 42 de ani, a fost internată în oraşul Nowy Dwór Mazowiecki pe 23 decembrie după debutul contracţiilor, deşi se afla doar în cea de-a 28-a săptămână de sarcină. După naştere, bebeluşul a fost internat într-o secţie specială a spitalului.

Mama a fost externată la scurt timp după naştere şi a fost chestionată apoi de Poliţie şi Procuratură. Ea a mărturisit că se afla în stare de ebrietate în momentul naşterii, dar a fost eliberată după aceea, întrucât a putut să dovedească faptul că deţine o locuinţă permanentă.

Medicii speră să determine prin autopsie dacă bebeluşul a murit ca urmare a malformaţiilor genetice sau din cauza conţinutului ridicat de alcool din sângele său.