mamaplus

Un bebeluș de două luni a fost transportat la spital după un vaccin

-
//
10.10.2019

Un echipaj SMURD ar fi intervenit la cabinetul unui medic de familie, după vaccinarea unui bebeluş de două luni. Micuţul ar fi suferit o reacţie alergică gravă, imediat după ce medicul i-ar fi făcut vaccinul, prevăzut în calendarul naţional de vaccinare.

Micuțul, în vârstă de două luni, ar fi început să se simtă rău imediat după efectuarea vaccinului, în cabinetul unui medic de familie din Botoşani, însă nu este clar deocamdată dacă reacţia copilului a fost declanşată de vaccin sau de alte afecţiuni.

Potrivit monitorulbt.ro, copilului i s-a făcut rău imediat după vaccin, fiind nevoie de intervenţia echipajului SMURD. Bebeluşul ar fi început să dezvolte o reacţie alergică pe piele, fiind acoperit de bubiţe şi chiar băşici cu lichid la nivelul tălpilor, scrie sursa citată.

„Din fericire copilul era într-un cabinet medical, iar personalul de acolo a ştiut ce trebuie să facă. Echipajul TIM l-a stabilizat în scurt timp şi ulterior l-a transportat la Pediatrie pentru supravehere şi tratament de specialitate”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD, citat de monitorulbt.ro.

Sursa