mamaplus

Un bebeluș a băgat încărcătorul de la telefon în guriță și a ajuns la reanimare

-
//
20.02.2020

O fetiță de 6 luni a supraviețuit în mod miraculos după ce s-a electrocutat. Bebelușul a băgat în gură încărcătorul de telefon care era băgat în priză. Impactul a fost atât de puternic, încât s-a produs un scurt circuit care a lăsat întreaga casă fără energie electrică, iar copilul și-a pierdut cunoștința. Incidentul a avut loc în Lucas do Rio Verde, Brazilia.

Fetița s-a ales cu arsuri foarte grave pe față și pe mâna dreaptă. Potrivit primelor cercetări, se pare că micuța se juca cu telefonul cât acesta era pus la încărcat. A reușit să scoată mufa și a băgat în gură partea metalică. Copilul a fost dus de urgență la cea mai apropiată unitate medicală, unde doctorii au resuscitat-o.

mamaplus

Rănile victimei erau atât de profunde încât cadrele medicale au spus că îi pun viața în pericol. Mai mult decât atât, fetița a avut nevoie de o procedură de aspirare prin care să se prevină acumularea de lichid în gât. La scurt timp, a fost transferata în secția de Terapie Intensivă.

Bunicii au declarat că micuța dormea nesupravegheată pe o saltea, pe jos, iar lângă ea se afla un telefon pus la încărcat.

„Părinții pot să împiedice transformarea copilului lor într-o statistică fiind conștienți de pericolele care pot fi prevenite. Încărcătoarele de telefoane nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor. După încărcarea telefonului, ascundeți dispozitivul într-un loc sigur.”, spun medicii care au resuscitat fetița.