mamaplus

Un bărbat din Bender își obligă fiica să-i întoarcă pensia alimentară plătită timp de 18 ani

-
//
24.11.2019

Bărbatul a cerut prin intermediul instanței ca fiica sa să-i întoarcă pensia alimentară pe care i-a plătit-o timp de 18 ani, și a câștigat procesul de judecată.

,,Timp de 18 ani, i-am plătit 30% din salariu, însă ea nu vrea nici să mă cunoască”, a spus bărbatul.

El spune că nu-și mai amintește când propria fiică l-a văzut pentru ultima dată, deși locuiesc în același oraș. Pe când fetița era mică, el a lăsat-o cu soția sa în Bender și a plecat la muncă în nordul Rusiei.

Ulterior, soția a depus la divorț, astfel că bărbatul a fost obligat să achite 30% din salariu. ”Pe atunci era o sumă destul de mare”, mărturisește el.  30 de ani i-a petrecut în Rusia. La Bender își petrecea toate vacanțele, unde locuia mama lui și își vizita fiica uneori.

Ulterior a revenit totuși în țară și a încercat să îmbunătățească relația cu fiica sa și cu cei doi nepoți mari, i-a cerut ajutorul, pentru curățenie și gătit. Fiica a refuzat: „Când vei ajunge să stai la pat, voi veni”.

Astfel, bărbatul a făcut apel la instanță, cerând să-și recupereze pensia alimentară de la fiica sa, în valoare de 1.000 de ruble transnistrene. Instanța a redus însă această sumă la 200 de ruble.