mamaplus

Un băiat de nouă ani a murit la doar două zile după ce a fost diagnosticat cu cancer

-
//
30.09.2019

Copilul în vârstă de nouă ani, din Marea Britanie, a ajuns la spital cu simptome asemănătoare gripei a murit la 48 de ore după ce a primit diagnosticul de un tip rar de leucemie. Josh Harber juca fotbal atunci când a început să se simtă rău și familia a decis să-l ducă la spital.

Medicii au descoperit că el suferea de leucemie acută mieloidă – o formă agresivă de cancer a celulelor albe din sânge. „Cu o săptămână înainte se simțea foarte bine. Juca fotbal și era în regulă. Apoi a început să aibă simptome asemănătoare cu cele ale gripei. Avea puțină febră, fratele lui avusese gripă și m-am gândit că a luat-o de la el”, spune mama băiatului.

Atunci când băiatul acuza dureri intercostale și degetele lui au devenit albastre, familia a decis să meargă de urgență cu el la spital. Medicii i-au făcut o radiografie și totul părea în regulă, astfel că a fost trimis acasă.

După o zi, băiatul s-a simțit iar rău și a fost dus din nou la spital, unde i s-au făcut analize mai amănunțite și s-a descoperit cât de bolnav era. Starea lui s-a deteriorat apoi foarte rapid și la două zile de la diagnostic, copilul a încetat din viață.

Părinții lui au înființat acum o strângere de fonduri pentru a se face mai multe cercetări în cazul leucemiei la copii.

Sursa