Ultimele noutăți din lumea dinozaurilor

Ultimele noutăți din lumea dinozaurilor

-
//
24.06.2016

Ultimele noutăți din lumea dinozaurilor

Paleontologia și studiul dinozaurilor reprezintă un domeniu continuu de cercetare. Descoperirea unor noi fosile împinge granițele acestei științe și dezvăluie noi informații despre uluitoare perioadă a dinozaurilor.

Ultimele noutăți din lumea dinozaurilor

Află cele mai proaspete noutăți din lumea dinozaurilor și povestește-le copilului tău:

  1. Recent, două specii noi de dinozaur au fost descoperite în Statele Unite ale Americii. Una dintre cele două specii a fost găsită de un fizician din domeniul nuclear, vânător amator de fosile. Dinozaurul a fost poreclit Judith și a fost achiziționat de Muzeul Național al Naturii din Canada. Datând de acum 76 milioane de ani, acest dinozaur a fost erbivor, avea cinci metri lungime și cântărea până la patru tone. Potrivit experților, această specie avea coarne și un guler osos care îi proteja gâtul. Al doilea dinozaur a fost descoperit în statul Utah. El avea patru coarne și a trăit acolo acum 77 de milioane de ani.
  2. Alte două fosile de dinozaur au fost descoperite la sfârșitul anului trecut în sud-vestul Chinei. Oasele cu o vechime de 180 milioane de ani provin din perioada Jurassic și au fost descoperite în timpul lucrărilor de infrastructură rutieră. Fosilele au o lungime de aproximativ cinci metri și nouă metri.
  3. Conform unor studii recente, oamenii de știință au reușit să determine temperatura câtorva specii de dinozauri. Savanții au analizat din punct de vedere chimic cojile ouălor lor fosilizate. Concluzia cercetării este că temperatura dinozaurilor variază în funcție de specie și se situează între 32 și 38 de grade Celsius în cazul speciilor analizate.
  4. Anul trecut, în județul Brașov, România, a fost construit unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei. Dino Parc Râșnov se întinde pe o suprafaţă totală de 1,4 hectare și găzduiește 45 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific. Muzeul în aer liber este o desfătare pentru adulți și copii deopotrivă.

Ultimele noutăți din lumea dinozaurilor

Vrei ca micuțul tău să afle și mai multe informații despre lumea impresionantă a dinozaurilor? Veniți până pe 26 iunie la Shopping MallDova, unde se desfășoară expoziția educativă și interactivă „Jurassic Mall”. Pentru o zi, copilul tău va deveni un mic cercetător, va admira schelete de dinozaur, va studia fosile și va trăi experiența unei expediții științifice!

Ultimele noutăți din lumea dinozaurilor