mamaplus

Trendul periculos al acestei veri: arsuri solare pe piele sub formă de desene artistice

-
//
18.07.2019

Medicii spun că arsurile solare pe piele sub formă de desene artistice provocate în mod voit cauzează daune severe. Dar moda „tatuajelor” produse de soare revine în fiecare vară, de câțiva ani.

mamaplus

Adepții acestui gen de artă, numit Sunburn, sunt din ce în ce mai mulți. Dermatologii avertizează însă că această activitate este în mod evident periculoasă și chiar dublează riscul apariției cancerului de piele.

Conceptul constă în utilizarea cremei de protecție pentru a realiza diverse contururi direct pe piele, urmând expunerea în mod voit la soare astfel încât bronzarea intensă să scoată în evidență desenul. Fotografii ale acestor tatuaje temporare apar tot mai des pe rețelele sociale.

Dr. Whitney Bowe, un dermatolog din New York, crede că trendul produce „daune permanente” pielii. Radiațiile solare care dăunează pielea vin sunt de două forme: ultraviolete A și ultraviolete B. Radiațiile UVB pătrund în stratul superior al pielii, epidermă, și provoacă arsurile solare. Radiațiile UVA pătrund în straturile profunde ale pielii și cu timpul conduce la riduri și la pierderea elasticității pielii.

Sursa: newsin.md