Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

-
//
22.10.2014

Această țară abundă în curiozități care merită să fie văzute, însă din start ar trebui să decideți unde vreți să mergeți și ce doriți să vedeți. 

Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

Ferma de vaci Farm Chokchai și astăzi este o raritate pentru Thailanda. La fel ca și acum 100 de ani, băștinașii consumă în special lapte de cocos, chiar dacă treptat încep să se obișnuiască cu lapte de vaci. Gospodăriile mici, unde thailandezii învățau să îngrijească de animale s-au transformat în ferme enorme cu pășunile sale și întreprinderi de prelucrare a laptelui.

Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

De menționat, că aici întreg utilajul tehnic lucrează pe bază de biocombustibil de producție autohtonă. Proprietarii fermelor nu pierd timpul în zadar, primind în ospeție turiști atât din țară, cât și de peste hotare. Pe teritoriul fermei se află un camping confortabil, dar și un parc de distracții (ceva asemănător poți vedea la fermele noastre de creștere a struților). Excursiile prin gospodăriile din țară sunt foarte populare în prezent. Dacă veți avea timp și dorință, vizitați o fabrică de producere a mătasei. Aici puteți achiziționa mătase cu o reducere de 30-50% de la prețul de piață. De exemplu, un fular de mătase va costa doar 5-10 u.c. Potrivit unor zvonuri, chiar și regina cumpără mărfuri ale întreprinderilor autohtone.

În drum spre unul din locașurile sfinte, am avut norocul să trec pe la Khao Phaengma Orchids -ferma de creștere a orhideelor (un hobby al unui milionar local). Se spune, că acest om și-a făcut averea pe cafeaua rece, care este vândută în întreaga țară. Iar florile – sunt o mângâiere a sufletului. De asemenea, unele specii de orhidei ar putea fi văzute doar la această fermă. Totodată, dacă doriți, puteți cumpăra floarea care v-a plăcut.

Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

Vă recomand să treceți pentru jumătate de oră la ferma de ciuperci, plantațiile de orez sau să vizitați întreprinderea de producere a vinului... Merită atenția dvs. abordările naționale față de problemele respective.

În fiecare oraș al țării și la orice colț sunt saloane de masaj. Timp de o jumătate de oră, organismul tău va fi adus în ordine!

Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

Bărbații pot alege masajul muai-tai – serviciile specialistului de talie internațională costă 15-20 u.c. pe oră. Femeilor li se va propune un spectru larg de tipuri de masaj: de la cel clasic până la masajul tălpilor și a capului.

Saloanele SPA nu lipsesc nici în hoteluri, centrele comerciale și chiar pe terase. Dacă vă este interesant doar procesul, vă recomand să mergeți la cea mai veche școală de masaj , care se află pe teritoriul Templului lui Buddha culcat pe o parte din Bangkok.

Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

Acolo, timp de doar o oră și pentru 12 u.c. din dvs. va fi scoasă toată oboseala. Inițial, procedura este un pic dureroasă, însă după – te simți foarte ușor și confortabil. Ca și peste tot, în saloanele de masaj poți negocia. În cele mai scumpe saloane, un masaj făcut timp de 3 ore va costa 60-80 u.c.. În preț intră o ceașcă cu ceai, fructe, însoțire muzicală, terapia cu arome, uleiul. De asemenea, puteți alege un masaj de relaxare, anticelulită, sau de întinerire! Tot ce îți poftește sufletul!

Insulele Phi-Phi, care sunt de o frumusețe rară. Aici apare senzația, că ai fost trimis cu o mașină a timpului cu 100 de ani înapoi, în trecut! Sincer să fiu, nu am vizionat filmul ”Plaja”, însă când am ajuns pe acel mal cu nisip alb, unde au fost efectuate filmările pentru această peliuclă – am rămas uimit.

Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

Un petec mic de pământ de parcă ar fi presărat cu zahăr, iar din toate părțile este înconjurat de stânci. Apare dorința să te așezi pe nisip și să admiri apa mării de culoarea smaraldului (ea într-adevăr arată astfel), să intri în apă și să te scalzi în această frumusețe. Totodată, apa lângă alte insule este mult mai adâncă, sunt multe recife de corali și tot felul de vietăți marine...

Noaptea o puteți petrece pe continent, o cameră de hotel cu 4 stele costă în jur de 150 u.c. cu micul dejun inclus. Puteți rămâne peste noapte și pe insulă – gratuit pe plajă sau într-o cameră luxoasă a unui hotel de cinci stele.

Thailanda: ce trebuie să vezi și unde trebuie să mergi?

Informație utilă:

  • Viza – 30 u.c. se acordă la sosirea în țară
  • Zborul cu avionul durează 10 ore, prețul biletului tur-retur – de la 800 u.c.
  • Cazarea: în țară sunt o mulțime de hotele – de la cele mai ieftine până la cele mai luxoase! Prețul mediu pentru o cameră de hotel de 3 stele – este de 30-40 u.c.
  • Mesele. Prânzul sau cina într-un restaurant va costa în mediu de la 200 de bați, însă în localurile scumpe, o masă costă de la 500 de bați în sus. Totodată, puteți mânca pe săturate și la prețuri mici la tarabele din stradă – aici puteți găsi totul – de la mâncăruri din carne până la mâncăruri exotice, precum scorpioni prăjiți sau lăcuste.
  • Shoping. În Thialanda puteți cumpăra totul. Începând de la haine (frumoase, calitative și ieftine) până la mărfuri din piele, electrocasnice sau tehnică și bijuterii.