mamaplus

Mai multe zboruri din și spre Chișinău, anulate. Guvernul italian a luat măsuri fără precedent

-
//
09.03.2020

Atenție călători! Mai multe zboruri din și spre Chișinău au fost amânate din cauza coronavirusului. Este vorba despre două curse spre Frankfurt, programate pentru ora 13 și 5 minute și 14.00. De asemenea, cursa care urma să decoleze din Veneția spre Chișinău la ora 14 și 5 minute a fost anulată. De pe aeroportul de la Chișinău, de dimineață, nu a zburat nici cursa spre Veneția, Italia, care era planificată pentru ora 09 și 5 minute. Și asta pentru că Guvernul italian a luat măsuri fără precedent – carantina a fost extinsă, iar intrarea și plecarea din toată zona Lombardiei, precum și din mai multe regiuni ale Italiei, a fost interzisă.

În întreaga regiune a Lombardiei şi provinciile nordice ca Modena, Parma, Padova, Treviso, Veneţia orice manifestări culturale, sportive sau religioase sunt interzise, iar discotecile, şcolile de dans, sălile de joc, cazinourile şi alte locuri similare vor trebui să-şi închidă porţile până la 3 aprilie.

De asemenea, piscinele, sălile de sport, centrele culturale şi spa saloanele trebuie să-şi suspende activitatea. Muzeele, teatrele, cinematografele şi alte săli de spectacole vor rămâne închise în întreaga ţară. Toate manifestările culturale, sportive, religioase sau festive sunt suspendate. Ce ţine de baruri şi restaurante, acestea rămân deschise doar cu condiţia ca să respecte distanţa de securitate de cel puţin un metru între clienţi. Şi lăcaşurile de cult rămân deschise, cu respectarea acelorași restricții, iar ceremoniile religioase sunt interzise deocamdată.

Nordul Italiei este aproape de punctul în care nu mai poate primi pacienți în spitale. Medicii fac apeluri pentru a-i convinge pe oameni să stea acasă și să nu răspândească virusul.

Totodată, un apel emoționant a fost făcut de către un medic din Italia. Acesta a declarat că „Sistemul medical e la un pas de colaps. Nu mai sunt locuri la terapie intensivă şi nu sunt destule aparate de ventilație artificială!”