Fotografii din concediu: cum se fac poze frumoase

Fotografii din concediu: cum se fac poze frumoase

-
//
23.10.2014

Ce trebuie să știți pentru ca fotografiile făcute în concediu să iasă cu adevărat frumoase ? Fotografii mamaplus.md vă oferă câteva sfaturi.

Fotografii din concediu: cum se fac poze frumoase

Ajustați frecvent unghiul de fotografiere. Așezați-vă pe un genunchi, țineți camera puțin sub unghi. Nu poziționați persoanele, animalele, clădirile în centru. Acest lucru se privește plictisitor. Concentrați-vă pe secțiunea de aur: obiectul trebuie să ocupe 2/3 din cadru, 1/3 – «aer».

Punctele de intersecție. Dacă împărțiți imaginar cadrul în trei părți pe orizontală și verticală, la mijloc veți avea 4 puncte de intersecție – acestea, întotdeauna, captează atenția. Străduiți-vă ca obiectele importante să nimerească anume în acest cadru central. De asemenea, străduiți-vă să nu «tăiați» picioarele oamenilor în fotografie. Acest lucru se privește straniu.

Scara. Acest lucru este deosebit de important în fotografie, mai ales dacă poza este făcută pe fundalul clădirilor mari. Corect: persoanele nu trebuie să stea aproape de obiect, trebuie ca ei să pară de aceeași mărime cu obiectul.

Fondal. Atunci când faceți portrete, atrageți atenția la fondal pentru ca ulterior să nu atârnați ca frunzele de palmier.

Dacă soarele este puternic. Încercați să găsiți în apropiere un fon reflectorizant – ceva deschis la culoare (perete sau gard). Pe plajă acest rol îl joacă nisipul. Apropo, nu focusați camera de jos – în acest fel, oamenii se primesc urâți.

Cea mai bună perioadă pentru sesiunea foto – dimineața și seara atunci când soarele nu este foarte puternic.