Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

-
//
01.10.2014

Renumitul oraș construit pe 122 de insule, poate fi explorat timp de o lună și nu veți reuși să-l studiați până la capăt. Ce faceți în cazul în care aveți posibilitatea să stați în Veneția doar două zile? Nu vă indispuneți - este suficient să elaborați corect programul excursiilor și să nu rămâneți blocați pentru câteva ore, admirând asfințitul soarelui. Iar dacă ceva nu veți reuși, veți avea un prilej bun pentru a reveni în acest oraș.

Ziua I: San- Marco, Castello și Doprsoduro

Pentru a nu scăpa nimic, explorând Veneția, este necesar să divizați imaginar orașul în două jumătăți. Asta deoarece, alcătuind lista atracțiilor și alergând dintr-un capăt al orașului în altul, puteți doar pierde timpul în zadar. De aceea, în prima zi mergeți în piața San-Marco cu atracțiile ei, regiunile Castello și Dorsoduro.

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Toți turiștii încep să facă cunoștință cu Veneția cu partea istorică a orașului în apropiere de piața San-Marco și edificiile arhitecturale. Aici ghizii își așteaptă turiștii și tot aici sunt cele mai scumpe cafenele. Aici însă lipsesc porumbeii, pe motiv că autoritățile locale au interzis hrănirea păsărilor pentru păstrarea clădirilor vechi.

În piața San-Marco trebuie să examinați Soborul și biblioteca , dar și coloanele Sf. Marc și S. Teodor. De altfel, în această regiune, sunt o mulțime de poduri, palate și muzee, pe care dacă nu te grăbești, le poți admira câteva zile.

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Ulterior, puteți merge în una din cele mai mai mari sectoare ale orașului – Castello. Denumirea provine de la palatul construit în antichitate de către romani. În prezent, aici se află biserica San Petro de Castello, Arsenalul, fondat la începutul sec. XII și care păstrează vechile corăbii de luptă și o biserica veche San Zacaria.

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Puteți încheia ziua în Dorsoduro, și mai exact pe Canale della Giudecca, pe care plutesc renumitele gondole. Edificiile, care se ridică pe ambele maluri ale canalului, au fost construite încă în sec VI, iar cântecele pe care le interpretează gondolierul, mirosul apei și locuitorii orașului, care stau de-a lungul canalului, vă vor oferi sentimentul unei călătorii în timp.

Ziua a II-a: Cannaregio, San-Polo și Santa Croce

Chiar dacă prima zi plină de emoții petrecută în Veneția, veți dori să vă odihniți, grăbiți-vă. Asta pentru că vă așteaptă încă trei regiuni ale orașului și câteva insule unice. Pentru început, mergeți în regiunea Cannaregio, adică mai exact - în ghetto-ul evreesc, apărut aici încă în sec. XVI. Expulzați pe o insulă separată la ordinul Papei, locuitorii Veneției s-au pomenit izolați și se dezvoltau altfel, decât ceilalți locuitori ai orașului. De aceea și arhitectura acestei regiuni a orașului se deosebește considerabil de cea clasică.

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Ulterior, pe unul din canale mergeți în sectorul San-Polo, pentru a arunca o privire asupra celei mai vechi biserici San Giacommo di Rialto și vizitați una din piețele locale. Din punct de vedere istoric, această parte a orașului era una comercială, de aceea aici și astăzi puteți cumpăra orice doriți. La sfârșitul excursiei puteți face o plimbare pe Grand Canal. Noi însă vă recomandăm să alegeți un alt final al zilei.

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Burano și Murano – două insule venețiene, fiecare dintre care este renumită pentru culorile sale aprinse. În primul caz, este vorba despre culorile caselor de locuit, care sunt vopsite în toate nuanțele curcubeului și sunt capabile să transforme cea mai posomorâtă zi în una frumoasă. În cel de-al doilea caz – este vorba de culorile sticlei de Murano, obiectele din care sunt apreciate la un nivel cu bijuteriile și se exportă în toată lumea. Călătoria pe una din aceste insule va fi un final reușit al unei vacanțe scurte în Veneția.

Sfaturi utile

Chiar dacă Veneția este un oraș nu prea mare, este totuși irael să-l traversezi pe jos. Călătoriile cu transportul nu sunt din cele mai ieftine, iar pentru o călătorie cu autobuzul (care prin partea istorică a orașului nu circulă) va trebui să scoateți din buzunare 7-10 €. Pentru a economisi, cumpărați preventiv un abonament iMob.venezia pentru 48 de ore la prețul de 32 €. Acesta trebuie activizat la intrarea în autobuz.

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Cel mai bine e să mergeți în Veneția cu trenul, care zilnic circulă din cele mai mari orașe italiene. Însă dacă veți dori să rămâneți peste noapte în oraș va trebui să scoateți o sumă impunătoare de bani. Asta pentru că vei plăti nu doar pentru o cameră de hotel, dar și să pentru priveliștea spectaculoasă de peste geam. De aceea, dacă nu doriți să achitați cca 160-200 € pentru o noapte de cazare, bronați-vă o cameră de hotel în orășelul din apropiere Mestre. De facto, el este o suburbie a Veneției, iar până în centrul orașului puteți ajunge cu trenul timp de 15-20 de minute.

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Pentru un prînz în restaurantele locale la fel va trebui să scoateți bani grei. Astfel, dacă cheltuielile suplimentare nu fac parte din planurile voastre, rugați reprezentanții hotelului să vă pregătească niște sandwich-uri la pachet sau puteți merge într-o pizzerie. Însă fiți atent să nu o dați în bară și aici, deoarece în majoritatea localurilor amplasate pe străzile gălăgioase ale orașului veți servi o bucată de pizza încălzită în cuptorul cu microunde, astfel încât nu veți primi nici o satisfacție.

Două zile la Veneția! Ce trebuie să vizitați

Nu contează dacă veți reuși să vizitați toate muzeele din oraș în timpul pe care îl aveți la dispoziție sau veți sta mai mult timp cu o bucată de pizza în mîină. Nu aceasta este important în Veneția. Este suficient să simțiți atmosfera uimitoare a orașului, îndrăgostindu-vă pentru totdeauna de această localitate, unde veți reveniți cu fiecare ocazie.