Agenţiile de turism: Cei care şi-au rezervat vacanţa în Turcia, dar vor să o anuleze, vor plăti penalităţi

Agenţiile de turism: Cei care şi-au rezervat vacanţa în Turcia, dar vor să o anuleze, vor plăti penalităţi

-
//
18.07.2016

Moldovenii care şi-au rezervat vacanţa pe litoralul turcesc, dar se gândesc să o anuleze, riscă să plătească penalităţi de sută la sută. Între timp, agenţiile de turism îi asigură pe clienţi că situaţia pe malul mării în Antalya este liniştită. Atât timp cât Turcia nu a anunţat situaţie de forţă majoră, hotelurile nu sunt obligate să întoarcă banii. 

Agenţiile de turism: Cei care şi-au rezervat vacanţa în Turcia, dar vor să o anuleze, vor plăti penalităţi

Evenimentele din ultimele zile din Turcia au băgat frica în moldovenii care au ales să-şi petreacă vacanţa în această ţară. Reprezentanţii agenţiilor de turism de la noi dau asigurări însă că atmosfera este liniştită pe litoralul turcesc.

"Antalya este cu mult mai departe decât Ankara şi Istanbul, plus la asta ea este foarte bine păzită pentru că este o zonă turistică. Este cursă directă", a declarat directorul unei agenţii de turism, Irina Rotaru. 

Moldovenii care vor să renunţe la rezervări riscă să fie penalizaţi dur de hotelierii turci.

"Nu putem face nimic, trebuie să mergem în vacanţă, pentru că nu este o situaţie de forţă majoră. Dacă sunt cu rezervările prealabile, cu perioada de early booking sunt cu 100% penalitate", a mai declarat Rotaru.

Oamenii se tem însă să meargă pe litoralul turcesc:

"E scopul lor de a câştiga un ban, dar al nostru de a ne odihni în linişte. Dar nu cred că e posibil atunci când în jur se întâmplă ceva."

"Am văzut la televizor ce se petrece, în niciun caz nu m-aş porni. Eu vin tot din ţări străine, din Italia, şi multe probleme şi acolo se văd şi mai degrabă la noi în ţară du-te la Vadul lui Vodă că-i frumos."

"Probabil la mare sunt turişti, este securitate asigurată, dar totuşi eu am reţineri cel puţin pentru perioada actuală."

Situaţia instabilă din ţară pare să nu-i fi deranjat pe hotelierii turci. Aceştia au scumpit ofertele turistice.

Astfel, cei care aleg să-şi rezerve vacanţa pe plajele din Antalya trebuie să plătească aproximativ 1.500 de euro, cu 15 la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Preţul acoperă un sejur de şapte zile pentru două persoane, într-un hotel de cinci stele. Oferta este all inclusive, cu asigurare medicală şi zbor tur-retur.

Sursa: publika.md