mamaplus

Terenurile de joacă din Chișinău sunt pline de copii, chiar dacă autoritățile au recomandat să stea acasă

-
//
13.03.2020

În pofida faptului că școlile și grădinițele au fost închise, iar autoritățile și instituțiile de învățământ au recomandat evitarea ieșirilor în locuri aglomerate și izolarea la domiciliu, mai mulți părinți își scot copiii la terenurile de joacă și chiar prin magazine și mall-uri.

Nu toți părinții par să ia în serios recomandarea ministrei Sănătății, de a opta pentru un regim la domiciliu și a evita locurile aglomerate, în perioada de vacanță forțată a copiilor.

Primarul capitalei, Ion Ceban, dar și alți cetățeni au scris, pe rețelele de socializare, că au văzut terenuri de joacă unde mai mulți părinți și-au adus copiii, dar și o situație similară prin mall-uri și magazine, unde adulții au luat și minorii la cumpărături

„Dragi părinți! Nicio măsură, cât de strictă sau rapidă va fi luată de autorități nu va avea efectele scontate, dacă nu ne vom implica și vom susține acele acțiuni deja anunțate. Astfel, rog să vă abțineți de la cumpărături, dacă nu este necesar, de la plimbări în locurile aglomerate și nu expuneți riscului copiii. Evitați terenurile de joacă, cele de sport unde, ieri seara, am observat că erau pline de copii”, a menționat primarul de Chișinău.

Autoritățile vor amplasa pliante cu recomandări de prevenire a coronavirusului în astfel de locuri.

În contextul închiderii tuturor instituțiilor educaționale, autoritățile recomandă părinților următoarele măsuri:

- Supravegherea continuă a copiilor;

- Evitarea spațiilor publice aglomerate;

- Monitorizarea ritmică a sănătății copiilor în perimetrul domiciliului;

- Respectarea regimului de igienă generală și personală;

- Renunțarea la evenimente.