Televizorul este dăunător pentru copii

Televizorul este dăunător pentru copii

-
//
14.01.2014

Televizorul este dăunător pentru copii

Oamenii de stiinţă japonezi de la Universitatea Tohoku au constatat ca vizionarea  prelungită a televizorului modifică structura creierului copiilor.

Aceştia au ajuns la această concluzie după ce au făcut unele observări asupra a 276 de voluntari cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani.

S-a dovedit că schimbări majore s-au produs la cei care au urmarit  televizorul mai mult de 4 ore. În special, la aceşti copii s-a observat un volum mai mare de materie gri în cortexul frontal polar, fapt asociat cu o inteligență verbală scăzută.Potrivit experţilor, la copii, această zonă a creierului ar trebui să să micşoreze pentru ca la vârsta adultă creierul să funcţioneze eficient. La copiii cu un IQ mare, de obicei, volumul acestei zone este mic.

Creierul copilului este conceput astfel, încât acesta să nu poată  învăța doar prin dispozitive tehnice. Pentru dezvoltarea deplină a copiilor, aceştia trebuie să comunice direct, să trăiască comunicând cu alţi semeni, să nu utilizeze numai auzul, ca receptor a informaţiilor, ci, de asemenea, sentimentele și gândirea logică.