mamaplus

Tânărul care a găsit ieri bebelușul abandonat: ”Era flămând, nu era învelit și plângea…”

-
//
24.01.2020

Au apărut detalii noi privind starea bebelușului abandonat ieri seară. Potrivit noilor informații, bebelușul a fost găsit de un tânăr pe coridorul unui cămin din sectorul Buiucani al capitalei.

Natalia Stati de la Serviciul de presă al Poliției capitalei a declarat că oamenii legii au fost alertați de un locatar al acelui cămin, care a auzit plânsete în coridor și a descoperit bebelușul într-un cărucior.

Lângă băiețelul în vârstă de numai două luni, pus într-un cărucior străin, era un bilețel pe care scria data nașterii acestuia.

Tânărul care a auzit plânsetele bebelușului a povestit jurnaliștilor de la Publika TV că a crezut iniţial că micuţul a fost lăsat de către părinţi pentru o perioadă scurtă, aşa că a hotârât să-i poarte de grijă.

„Am fost în vizită la prietena mea, ea locuieşte la primul etaj şi trebuia să plec acasă şi mergând am observat un copil mic plângea. M-am apropiat de cărucior, mă gândesc că poate l-a lăsat cineva, a plecat până sus apoi repede coboară. Am stat 5 minute, 10, 15 minute, deja îmi părea ceva straniu, copilul plângea şi am decis să sun 112. Era foarte agitat, flămând. Nu era învelit nu era prea îmbrăcat subţirel.”, a povestit Victor Melnic.

„Autoritățile au inițiat o cauză penală în baza art.163 din Codul Penal – lăsarea în primejdie. Pentru moment ofițerii de investigație și urmărire penală stabilesc toate circumstanțele și, totodată, întreprind toate măsurile necesare pentru a fi identificată mama copilului”, a spus ofițerul de presă Natalia Stati.

Astfel, conform art.163, persoana vinovată riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.