mamaplus

Strigător la cer: un copil din Criuleni a decedat după ce a detonat o grenadă adevărată

-
//
01.08.2019

Incidentul cu final tragic a avut loc în seara zilei de ieri. Doi copii se jucau cu o grenadă şi la un moment dat au detonat-o. În urma exploziei, un minor de 10 ani a decedat pe loc, iar altul, de 11, a fost dus la spital.

mamaplus

Poliţia a stabilit că băiatul de 10 ani a mers să se joace în curtea blocului de locuit de pe strada Mihai Eminescu din Criuleni, acolo unde se aflau mai mulţi copii. La faţa locului, băiatul a discutat cu un prieten de al său de 11 ani și i-a povestit că în una din anexele casei sale de locuit a depistat un obiect asemănător cu o grenadă.

Astfel, la propunerea amicului, băiatul de 10 ani a mers acasă și a adus explozibilul cu care au început să se joace. La un moment dat, grenada a explodat în mâna minorului, care a decedat pe loc. Celălalt băiat de 11 ani a fost transportat în stare gravă la spitalul raional din Criuleni.

Oamenii legii vor stabili circumstanţele producerii tragediei, cui aparţine grenada şi cum a ajuns în posesia copiilor.

"În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru fabricarea, păstrarea sau comercializare armelor şi muniţiilor. Persoana culpabilă se pedepseşte cu o amendă de la 15.000 până la 30.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau până la 3 ani de închisoare", a declarat Mariana Beţivu, ofițer de presă al IGP.

Sursa: publika.md