mamaplus

Șoferițe responsabile. Cum să-ți pregătești adecvat mașina pentru iarnă

-
//
25.10.2019

Atenție mare la cele ce urmează! Nu aveți în față un articol sexist. Îl scriem din grijă și responsabilitate pentru reprezentantele sexului feminin care cuceresc drumurile naționale și ne-am dorit să le oferim câteva sfaturi despre cum să-și doteze adecvat mașina pentru sezonul de iarnă. 

În cele ce urmează, iată câteva recomandări, ca să nu fiți luate prin surprindere de prima ninsoare sau de vreun reprezentant al organelor de control: 

Verifică anvelopele

Poate că e cel mai tatonat subiect, dar da, anvelopele sunt foarte importante, dacă vrei să treci cu brio de iarnă. De ele depinde siguranța ta și a celor care te însoțesc. În primul rând, trebuie să achiziționezi un set de anvelope de iarnă cu un set de lanțuri omologat și ușor de montat. Pune-le în mașină de pe la începutul lunii noiembrie, ca să eviți surprizele neplăcute. 

Verifică bateria

E cea mai bună metodă ca să poți porni mereu mașina și să nu rămâi înzăpezită, undeva la jumătate de drum. Controlează starea bateriei și sistemul de încărcare al acesteia. Trebuie să ții cont de faptul că aceasta funcționează diferit în funcție de sezon. Nu uita să iei în portbagaj și un set de cabluri de transfer pentru curent.

mamaplus

Nu uita de accesoriile auto vitale

Pune în portbagaj o racletă pentru a-ți curăța parbrizul și un sac de nisip alături de o lopată, ca să nu te prindă nepregătită iarna. În cazul în care trebuie să faci un drum lung, nu uita să pui în mașină și un cablu de tractare, pentru situația în care rămâi blocată în troiene. 

Asigură-te că ai suficient lichid de parbriz

Vizibilitatea în condițiile de iarnă e vitală, așa că procură un bidon ca să îți poți face plinul în orice situație.

Pune un încărcător suplimentar pentru telefon

Da, asta poate suna atipic, dar o să fii încântată să ai o conexiune cu lumea dinafară, atunci când vei rămâne prinsă între troienele de zăpadă. Am scris în mod individual, pentru că anume lucrurile mărunte ne scapă cel mai des din vizor.

Dacă nu știi de unde să faci rost de toate aceste accesorii auto, atunci drumul tău duce exact la magazinele METRO, unde găsești o gamă vastă de produse și tot de ce ai nevoie pentru ca circulația ta să fie mereu în siguranță. Drum bun spre iarnă!