mamaplus

Siropul Debridat pentru copii, retras din farmaciile din România, se va vinde în continuare în Republica Moldova

-
//
13.12.2019

Siropul pentru copii Debridat, retras din farmaciile din România, se va vinde în continuare în cele din Republica Moldova. Decizia a fost luată de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, după ce au fost examinate seriile înscrise pe medicamentul din farmaciile de la noi și s-a ajuns la concluzia că niciuna dintre acestea nu coincide cu cele comercializate pe piața farmaceutică română.

„În farmaciile din Republica Moldova se regăsește produsul medicamentos Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 125 ml și Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 250 ml cu deținător, producător și serii importate diferite de cele comercializate în România”, se menționează într-un comunicat de presă al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Responsabilii de la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale mai menționează că „monitorizează în permanență piața farmaceutică a Republicii Moldova și întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura prezența pe piață doar a medicamentelor de calitate, eficiente și inofensive”.

Amintim că S.C. Pfizer Romania S.R.L. a emis o informare cu privire la retragerea, la nivel de distribuitor și farmacie, a medicamentului Debridat suspensie orală.

Produsul din seriile afectate va fi distrus și după aceea se va relua distribuirea lui.

Debridat sirop este des recomandat bebelușilor și copiilor, folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcționale gastrointestinale și biliare, în special în cazul durerilor și crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei și/sau constipației.