mamaplus

Scandal la o grădiniță din Chișinău. O mamă și-a găsit copilul cu fruntea însângerată

-
//
14.11.2019

O mamă care-și duce fiul la grădinița numărul 185 din capitală acuză conducerea instituției că ar fi lăsat copiii nesupravegheați. Pe de altă parte, educatoarea spune că în grupele numeroase, asemenea incidente sunt inevitabile.

Mama băiețelului rănit, Olga Adamachi, vrea să o dea în judecată pentru neglijență, iar cei de la Direcția Educație nu au venit deocamdată cu o reacție în acest sens.

Incidentul ar fi avut loc acum două săptămâni. Peste o oră după ce și-a lăsat copilul de cinci ani la grădiniță, doamna Olga a fost sunată să revină în instituție pentru că fiul ei s-ar fi lovit la cap.

“Au rămas nesupravegheați, au rămas în grija dădacei de 18 ani. Copilul s-a împiedicat de covoraș și a căzut cu fruntea în scăunel. Alt copil mi-a spus că s-a jucat și a fost împins de un alt băiețel. El îmi spune că s-a pornit dadaca și s-a speriat.”, spune mama copilului.

Aceasta a mai menționat că în grădiniță nu este medic care să le acorde primul ajutor micuților, iar directoarea instituției preșcolare spune că asistenta medicală se află în concediu și va reveni în luna decembrie.

 “Copilul necesită îngijiri medicale încă 30 de zile. Ni s-a spus să mergem să facem analize la cap. Copilul plânge noaptea și spune că se poate să plecăm în altă țară, nu vreau să merg la aceasta grădiniță. A devenit mult mai sensibil după acest caz.”, a mai adăugat mama copilului.

După cele întâmplate, Olga Adamachi a depus o plângere la Direcția Educație și spune că va merge în instanța de judecată. În noiembrie anul trecut, un părinte a înregistrat în aceeași instituție cum un ajutor de educator strigă și lovește copiii. Ulterior angajata a fost demisă din funcție.