mamaplus

Șase moldoveni suspectați de coronavirus, duși de la Leușeni la spitalul „Toma Ciorbă”

-
//
09.03.2020

De la vamă, direct la spital. Șase persoane suspectate că ar fi fost infectate cu noul tip de coronavirus au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, după ce au au fost supuse mai multor controale în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de Raisa Novițchi, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Potrivit lui Novițchi, în autocarul care revenea în Republica Moldova din Italia se aflau 32 de persoane, toate fiind supuse unor verificări. Rezultatele acestora au arătat că două pasagere aveau stare subfebrilă, motiv pentru care a fost solicitată intervenția ambulanței. Ajunși la fața locului, medicii au decis transportarea acestora la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, din Chișinău.

Totodată, reprezentantul PF ne-a mai spus că în același punct de trecere a frontierei, doar că în alte mijloace de transport, au mai fost identificate patru persoane cu stare subfebrilă, fiind, de asemenea, transportate la același spital de boli infecțioase.