mamaplus

Rezidenții şi profesorii de la Medicină sunt gata să ajute medicii la tratarea pacienților de COVID-19

-
//
24.03.2020

Rezidenții şi profesorii de la Medicină ar putea să meargă în spitale pentru a da o mână de ajutor, în această perioadă, când în țară este Cod Roşu de răspândire a noului tip de coronavirus. O listă cu potențialii voluntari este întocmită de reprezentanții Universității de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemițanu.

„La fel, şi lista medicilor rezidenți care sunt pe diferite specialități internistice, terapie intensivă, care de asemenea, vor fi puşi la dispoziție atunci când instituțiile vor solicita. De asemenea, ministerul a făcut solicitări către toate instituțiile departamentale, prestatorii privați de servicii medicale, pentru centrele de excelență, centrul de instruire continuă, deoarece şi în centrele respective avem în rol de pedagogi medici de profesie”, a afirmat şeful de direcție Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, Eugenia Zatîc.

Reprezentanții Universității de Medicină au refuzat să ofere anumite detalii pe motiv că nu pot face asta fără acordul Ministerului şi nu au vrut să dezvăluie nici numărul studenților care ar putea fi încadrați în acest proces.

Până acum, doi doctori s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la pacienții pe care îi tratau, un medic de pe ambulanță şi altul de la Spitalul Republican.