Rețelele sociale provocă tulburări ale sistemului digestiv în randul fetelor

Rețelele sociale provocă tulburări ale sistemului digestiv în randul fetelor

-
//
09.01.2014

Rețelele sociale provocă tulburări ale sistemului digestiv în randul fetelor

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că, adolescenţii care îşi postează în reţelele de socializare pozele, şi le urmăresc pe cele ale  prietenilor sau ale celebrităţilor, suferă tulburări ale sistemului digestiv. 

Cu cât mai mult o persoană se concentrează asupra pozelor altora, cu atât mai mult nu este mulţumit de propriul aspect, se gândeşte cum să mai piardă din kilograme şi cum să ajungă să aibă o siluetă ideală, explică oamenii de ştiinţă de la Universitatea Americană din Washington. Toate acestea au ca şi consecinţă un aport alimentar redus ceea ce poate provoca probleme de sănătate şi duc la un risc sporit de anorexie. 

Cercetătorii au propus la 103 fete să completeze o anchetă psihologică pentru a determina satisfacţia lor de propriul aspect fizic. În urma analizelor a fost stabilită o legătură slabă între timpul total petrecut în reţelele de socializare și modul în care acestea şi-au evaluat aspectul. Cu toate acestea s-a demonstrat o corelație semnificativă  între timpul acordat vizualizării fotografiilor și problemele cu  indicele de masa corporala. Fetele nu visau la o siluetă de atlet, ci la cum ,mai repede să piardă în greutate pentru a obține proporțiile perfecte. Acestea nu erau deloc mulţumite de propriile lor forme, chiar dacă aveau o stare de sănătate bună şi o condiţie fizică satisfăcătoare. 

Potrivit autorilor studiului Evelyn Meyer și James Gray, problema nu constă în cantitatea de timp petrecut în rețelele sociale, ci în timpul acordat pentru vizualizarea fotografiile altor persoane. Fetele îşi schimbă noțiunea de frumusete, apar nemulțumiri legate de aspectul lor, fizic în special acestea se focusează asupra  greutăţii şi încep fanatic să slăbească.

http://korrespondent.net/