Restricţii de circulaţie în centrul capitalei

Restricţii de circulaţie în centrul capitalei

-
//
13.01.2016

În centrul capitalei se anunţă restricţii de circulaţie în dimineaţa acestei zile, 13 ianuarie. Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că restricţiile vor interveni în legătură cu organizarea a două întruniri.

Restricţii de circulaţie în centrul capitalei

Una din întruniri va avea loc în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu" şi va fi formată din trei coloane. Prima coloană va porni de la Centrul cultural „Gaudeamus"- str. Pan Halippa –str. Ismail- str. Bucureşti- str. Sfatul Ţării- Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu". Coloana adoua va porni de la Circ - bd.Grigore Vieru- str. Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni- bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt- Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu". Coloana a treia va porni de la parcul industrial „TRACOM"- str. Mihai Viteazul- bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt- Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu".

Cea de-a doua întrunire va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu ulterioara deplasare pe str. N. Iorga 24.

În timpul întrunirilor, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseele de deplasare şi redirecţionată pe străzile adiacente acestora. Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în zonele menţionate şi să respecte cu stricteţe indicaţiile inspectorilor de patrulare, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.

Poliţia mizează pe responsabilitatea organizatorilor şi respectarea de către aceştia a Legii 26 cu privire la întruniri şi îndeamnă toţi participanţii să-şi exercite dreptul la libera exprimare pe cale paşnică, informând polițiştii imediat ce observă un obiect suspect, persoane dubioase sau sunt martorii unei situaţii de destabilizare a ordinii publice la numărul scurt 112 sau să anunţe cel mai apropiat poliţist.

Prima întrunire, cea din scuarul Teatrului de Operă şi Balet, este organizată, conform paginii oficiale a întrunirilor, de Asociaţia Obştească „Garlem" cu scopul de a susţine desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru din partea Partidului Democrat. Deputatul democrat, Sergiu Sârbu, a spus pentru IPN că PDM susţine această manifestaţie, inclusiv cu transport. A doua acţiune, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, este organizată de către Platforma civică „Demnitate şi Adevăr", dar şi de proiectul politic „Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr", şi are ca scop protestarea împotriva desemnării la funcţia de prim-ministru a unei persoane fără integritate.

Sursa: www.ipn.md