Putem schimba medicul de familie o dată la şase luni

Putem schimba medicul de familie o dată la şase luni

-
//
14.12.2017

Cei care nu sunt mulțumiți de serviciile prestate de medicul de familie îl pot schimba o dată la jumătate de an.

Putem schimba medicul de familie o dată la şase luni

Compania Națională de Asigurări în Medicină, împreună cu Ministerul Sănătății, a inițiat o campanie de informare privind drepturile și obligațiile cetăţenilor în sistemul de asigurare obligatorie la asistență medicală. 

Cei care vor să-și schimbe medicul de familie trebuie să se înscrie în lista noului specialist, pe care singuri l-au ales. Ulterior, trebuie să completeze o cerere în care să specifice că doresc să fie la evidența unui alt medic.

Dacă specialistul activează într-o altă instituție medicală, persoana trebuie să depună o cerere la Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Directorul CNAM speră că această campanie de informare va spori responsabilitatea medicilor de familie.

"Noi avem speranța că această campanie de informare a beneficiarilor prin posibilitatea de schimbare a medicului de familie va dinamiza situația în sector. Va crea o concurență în sensul bun al cuvântului", a spus directorul CNAM, Dumitru Parfentiev.

"Am realizat că foarte mulți dintre clienți, beneficiari sistemului de asistență medicală primară nu își cunosc drepturile și obligațiile cu privire la înregistrarea la medicul de familie, dar și schimbarea medicului de familie și insitutșiile de asistență medicală primară", a declarat ministrul Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, Stela Grigoraș.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în fiecare lună, în țară, sunt înregistrate peste cinci mii de cereri de schimbare a medicului de familie, dintre care jumătate sunt depuse de locuitorii Capitalei.

Noul regulament privind înregistrarea la medicul de familie a intrat în vigoare la începutul acestui an.

Sursa: prime.md