mamaplus.md

Primele poze cu bebelușul Corinei Dascălu

-
//
29.10.2018

Săptămâna trecută, nutriționista a adus pe lume un băiețel, care poartă numele Leonard. Aceasta a decis să nască în apă, într-o clinică din România. După ce a fost externată din spital, Corina a publicat mai multe fotografii cu bebelușul și a oferit detalii curioase despre naștere.

mamaplus.md

“Ne-am dorit sa nastem natural, in apa si unde sa ne fie acceptate micile cerinte care pentru noi ar trebui sa fie “normale”. Am avut un plan de nastere unde am indicat care sunt dorintele noastre si cum am vrea sa aiba loc acest proces, dar mai ales perioada de dupa- la neonatologie. 
Care au fost cerintele noastre? 
Unele din ele: - fara cezariana “bagata pe gat”;

- fara epidurala si oxitocina, la fel intens promovate; - prezenta tatalui de la inceput pana la sfarsit, dar si dupa nastere; - cordon ombilical taiat dupa ce termina de pulsat; - fara spalarea bebelusului de vortex, care este un strat protector pentru bebe si care nu trebuie spalat imediat; - skin to skin imediat dupa nastere; - masurarea si cantarirea copilului sa se faca mai tarziu, dupa ora magica. -etc. 
Am nascut la Clinica ISIS (Constanta). Defapt aceasta clinica a fost aleasa din 2 motive: nastere in apa si prezenta Moasei Ana-Maria care...este ingerul pazitor al tuturor copilasilor. Dar, despre Ana voi face o alta postare. 

Vrem sa multumim personalului pentru confortul psihologic pe care l-am avut, pentru ca au acceptat conditiile noastre si nu s-au abatut de la plan, pentru ca ofera femeilor sansa de a avea o experienta frumoasa, asa cum si-o doresc. 

Noi suntem acasa deja, cu amintiri frumoase pe care le putem impartasi cu voi si poate reusim sa va inspiram sa va ganditi atent la toate aspectele acestui frumos si unic moment si sa alegeti corect locul si oamenii care vor participa la venirea bebelusului pe lume.”

mamaplus.md

De asemenea, nutriționista a ținut să-i mulțumească soțului ei, Arcadie Scobioală, care a susținut-o și s-a implicat maxim în tot procesul.

“Despre #El- tatal copilului meu. 
Ma gandesc de cateva zile sa fac o postare despre sustinere, grija si devotament. Toate aceste 3 calitati care m-au ajutat sa aduc pe lume un baietel sanatos. Dar astazi nu este despre #LeonardScobioala, dar despre omul fara de care nu as fi reusit sa nasc frumos, natural- @arcadiescobioala.

A fost acolo de la inceputuri, a ramas cu mine pana am plans impreuna de fericire atunci cand dupa 12 ore de travaliu intens, ni l-au pus in brate. Mi-a facut masaj, m-a spalat in dus pentru a ma relaxa, a respirat impreuna cu mine, m-a hranit, m-a tinut de mana, a suportat chiar si unele muscaturi si a gasit puterea sa ma incurajeze sa mergem pana la capat. 
Multumesc Domnului pentru toata experienta pe care am trait-o. 
Multumesc pentru omul de langa mine care m-a tinut de mana si imi zicea ca sunt puternica, ca pot. 
Multumesc baiatului nostru ca ne-a ales ca parinti si ca impreuna avem sansa sa crestem un pui de om pregatit sa devina OM.”

mamaplus.md