Prima moldoveancă decorată de regele Spaniei

Prima moldoveancă decorată de regele Spaniei

-
//
06.11.2014

O moldoveanca a fost decorata de regele Spaniei! Silvia Radu, directorul unei companii distribuitoare de curent, a primit un ordin pentru promovarea culturii spaniole la noi in tara. Distinctia a fost imanata de ambasadorul Spaniei in Republica Moldova.

Prima moldoveancă decorată de regele Spaniei

Silvia Radu este prima persoana din Moldova care a primit ordinul civic Isabela Catolica din partea Casei Regale de la Madrid. Ordinul a fost inmanat astazi de ambasadorul Spaniei in Republica Moldova.

Crucea Isabela Catolica ce se acorda cetatenilor spanioli sau straini drept recunostinta pentru anumite actiuni de promovare si sustinere a culturii spaniole.

Silvia Radu are 42 de ani si din anul 2008 conduce cea mai mare companie distribuitoare de energie electrica din Republica Moldova, intreprindere care are capital spaniol. Compania a intrat pe piata din Moldova in anul 2000 si timp de 8 ani a fost condusa de cetateni ai Spaniei. Din anul 2011, Silvia Radu este si consul onorific al Regatului Spaniei in Republica Moldova.

Ordinul Isabela Catolica a fost creat in 1915 de catre regele Ferdinand al VII al Spaniei si este acordat prin decret regal la propunerea Ministrului de Externe, aprobata de Consiliul de Ministri.

Sursa