Prima dată la şcoală! Sfaturi de la specialişti pentru părinţii care îşi duc copiii în clasa I

Prima dată la şcoală! Sfaturi de la specialişti pentru părinţii care îşi duc copiii în clasa I

-
//
23.08.2016

Emoţiile sînt tot mai mari pentru copiii care vor merge la şcoală săptămîna viitoare.

Prima dată la şcoală! Sfaturi de la specialişti pentru părinţii care îşi duc copiii în clasa I

Elevii şi părinţii sînt în toiul pregătirilor, iar în afară de cumpărarea rechizitelor școlare, aceștia trebuie să se pregătească și moral. Specialiștii recomandă părinților să fie cât mai calmi și să comunice cu copii lor despre școală.

Chiar dacă picii sînt cei care vor păși pragul școlii pentru prima dată, la 1 septembrie, părinții au cele mai mari emoții. Psihologii le recomandă însă să fie calmi și să discute cu picii despre școală.

"Este important ca în pregătirea psihologică să vorbim foarte pozitiv despre acest început, ca copiilor să le menținem un fel de entuziasm, un fel de curiozitate și un fel de dorință că "vreau mai repede"", a spus psihologul Irina Novac.

Despre importanța părinților în pregătirea copiilor de școală menționează și profesorii de clasele primare.

"Sigur că părintele e cel care trebuie să-l sprijine, să-l ordoneze. Să-l ajute ca să se încadreze într-un nou orar de activitate. Ar fi bine ca deja copilul să fie culcat la o anumită oră. Ar fi bine să se facă discuții despre școală, să se afle care sînt interesele lui, așteptările lui", a spus profesoara de clasele primare, Virginia Vangheli.

Un moment important este și alegerea corectă a ghiozdanului, cel mai important dintre rechizitele școlare.

"În primul rînd, lungimea ghiozdanului trebuie să corespundă și înălțimii copilului, să nu depășească o pătrime din înălțimea copilului. Trebuie să fie mai îngust decât umerii. Trebuie să fie folosite numaidecât așa bretele largi", a spus ortopedul Nicolai Şavga.

Părinții țin cont de recomandări și aleg cele mai bune produse pentru copiii lor.

Chiar dacă unii părinți încă nu sunt gata să își lase copilul la școală, picii sînt nerăbdători să obțină noi cunoștințe.

Până la începutul anului școlar a rămas mai puțin de o săptămînă, iar în acest an, în jur de 33.000 de copii vor merge în clasa I.

Sursa: publika.md