Prețul la pâine ar putea crește cu 15%

Prețul la pâine ar putea crește cu 15%

-
//
07.08.2015

Prețul la pâine ar putea fi majorat cu până la 15 la sută. Solicitarea a venit din partea mai multor producători de panificație și urmează să fie examinată după ce vor fi efectuate toate calculele, scrie realitatea.md.

Prețul la pâine ar putea crește cu 15%

”Vorbim despre niște schimbări la tarife. S-au schimbat costurile la făină, energie și acest lucru ne afectează pe noi. Dacă resursele energetice în costul pâinii sunt de 10 la sută, atunci prețul la făină este de peste 40%. Iar făina s-a scumpit”, a declarat directorul S.A. ”Franzeluța”, Victor Cojocaru, scrie Realitatea.md.

Cojocaru a menționat că, în prezent, sunt efectuate calculele în acest sens care vor fi prezentate la Ministerul Agriculturii și în baza lor va fi luată o decizie.

”Noi acum facem toate calculele, o să le prezentăm și o să se ia decizia. Toți consumatorii au înțeles că asta este un lucru inevitabil și strict necesar. Un producător trebuie să-și acopere cehltuielile și asta este ceva normal. 80% din pâinea pe care o produce Franzeluța este sub cota zero de rentabilitate”, a adăugat directorul Freanzeluța.

La rândul său, ministrul Agriculturii a menționat că întreprinderile trebuie să aibă un venit, iar dacă solicitările vor fi argumentate, atunci vor fi acceptate.

Sursa: realitatea.md