Premieră în Moldova! Pensiunea "Butuceni" se va transforma într-un teatru liric în aer liber

Premieră în Moldova! Pensiunea "Butuceni" se va transforma într-un teatru liric în aer liber

-
//
31.05.2016

În premieră, artiștii autohtoni de operă vor părăsi scena teatrului pentru a interpreta muzică clasică în aer liber. Acţiunea va avea loc în cadrul festivalului "descOPERĂ", care îmbină opera cu peisajul rustic al Orheiului Vechi.

Premieră în Moldova! Pensiunea "Butuceni" se va transforma într-un teatru liric în aer liber

Organizatorii pun la punct ultimele detalii, iar în doar patru zile, pensiunea "Butuceni" se va transforma într-un adevărat teatru liric în aer liber.

În prima seară vizitatorii vor putea asculta cele mai frumoase valsuri ale compozitorului Johann Strauss în Teatrul de vară Butuceni, iar în a doua zi a festivalului va fi prezentată opera "Rigoletto".

În curând vor fi instalate decorațiile, iar pentru acest festival a fost construită şi casa eroinei principale din "Rigoletto", Gilda.

"Asta este făcută ca un simbol, casa Gildei. A fost inițial ideea, poate o implicăm cumva în timpul spectacolului. Aici o să fie amenajat hainele Gildei, ce avea ea acolo, mobilă dacă avea", a menționat organizatorul Festivalului, Anatol Botnaru. 

Ideea de a instala o scenă pentru operă printre stâncile Orheiului Vechi îi aparține unui dirijor din Austria.

"Uitați-vă, este fantastic. Acesta este cel mai frumos teatru din lume pe care l-am văzut vreodată. Credeți-mă. Și este aici, în Butuceni", spune dirijorul din Austria Friederich Pfeiffer.

Festivalul este organizat datorită unui parteneriat public-privat de promovare a zonelor turistice din Moldova.

"”descOPERĂ” este parte componentă a acestui plan al nostru comun, al Ministerului Culturii și al USAID, de dezvoltare și promovare a imaginii Orheiului Vechi", a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc. 

Festivalul va avea loc în perioada 3-5 iunie, iar spectacolele vor fi susținute de 14 soliști de operă și de orchestra Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 de instrumentiști. Biletul pentru o zi costă 300 de lei.

Sursa: publika.md