mamaplus

Pot oare țânțarii să transmită coronavirusul de la om la om? Precizările OMS

-
//
17.04.2020

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății au oferit o explicație cu privire la transmiterea noului coronavirus de țânțari, având în vedere că țânțarii vor apărea odată cu temperaturile din ce în ce mai ridicate.

Restricțiile impuse ne forțează pe mulți dintre noi să stăm în case, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, astfel că mulți dintre noi ne petrecem o parte din timp, în curte sau pe balcon. Odată cu încălzirea vremii apar și țânțarii, iar aceștia sunt cunoscuți că pot transmite boli periculoase precum West Nile, malarie sau Zika.

Numeroși oameni și-au pus întrebarea dacă țânțarii pot transmite noului coronavirus, precum celelalte boli, iar Organizația Mondială a Sănătății a oferit un răspuns.

"Până la această dată nu există informații sau dovezi care să sugereze că noul coronavirus poate fi transmis de țânțari. Coronavirus este un virus respirator care se transmite prin picăturile împrăștiate de o persoană infectată care tușește sau strănută, prin salivă sau prin suflarea nasului. Pentru a vă proteja, spălați-vă pe mâini cât mai des cu săpun și apă sau dezinfectant. De asemenea, evitați contactul cu persoane care tușesc sau strănută", se arată într-o informare a OMS.

Cu alte cuvinte, nu există dovezi că țânțarii pot transmite noul coronavirus.