mamaplus

În plină pandemie, Italia le permite copiilor să iasă afară la plimbare, cu o singură condiție

-
//
02.04.2020

Din cauza carantinei declarată după ce numărul cazurilor de COVID-19 s-a mărit considerabil, italienii sunt nevoiți să stea în casă. Ministerul Afacerilor Interne a modificat totuși măsurile rigide de izolare, permițând copiilor cu vârsta sub 18 ani să iasă la plimbare timp de o oră, însoțiți de unul dintre părinți.

Prin această nouă măsură, se dorește să le ofere familiilor, în special copiilor, posibilitatea să ia o gură de aer curat, permițând copiilor mici să facă plimbări în apropierea caselor lor, atât timp cât fac acest lucru individual, în compania unui adult și respectând distanța socială.

Copiii nu au voie în parcuri

Deși pot ieși afară, sunt interzise ieșirile în parcuri, pe terenurile de joacă și grădini publice, pentru că nu sunt permise activitățile sportive, de agrement sau recreative.

Această modificare a fost aprobată după ce au parvenit mai multe solicitări din partea familiilor, care au cerut permisiunea pentru ca cei mici să iasă afară, chiar și pentru perioade scurte de timp, pentru a face față mai bine izolării

Noua circulară a autorităților mai permite persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități să iasă la plimbare, doar dacă sunt însoțite de cineva care să îi ajute.

Italia este cea mai afectată țară din Europa de coronavirus. Până în prezent s-au înregistrat peste 12 mii de decese de COVID-19 și peste 105.000 de cazuri de infectare cu noul virus. În aceste condiții, Italia va rămâne în carantină până pe data de 14 aprilie.