mamaplus

În plină epidemie de COVID-19, mai mulți agenți economici vor iarmaroace de Paște

-
//
13.04.2020

Mai mulți agenți economici au solicitat să fie autorizați cel puțin pentru câteva zile să vândă produse de Paște în cadrul unor iarmaroace care să fie organizate săptămâna aceasta în capitală. Autoritățile nu au luat, deocamdată, o decizie.

„Sunt mulți agenți economici care vin cu solicitarea de a organiza iarmaroace de Paște. Nu știu cât e de oportun, dar se va vedea”, a spus șeful Pieței Centrale, Ion Pîntea, la ședința operativă a Primăriei.

Asemenea solicitări au fost înregistrate inclusiv la mai multe preturi.

„Sunt solicitări de la agenți economici de a-și vinde pasca. Ei cer 2-3 zile, nu știu dacă considerați oprtun să le oferim această poisbilitate”, a spus Vlad Melnic, pretor de Râșcani.

Organizarea iarmaroacelor de Paște nu este susținută de viceprimarul Inga Ionesii.

„Noi aici riscăm, aceste două săptămâni ce urmează sunt critice! Haideți un pic să mai răbdăm.O să încercăm să identificăm o soluție, dara așa iarmaroace afară nu cred că e cazul”, este de părere Ionesii.

Totuși, primarul capitalei Ion Ceban a cerut ca subiectul să fie discutat cu reprezentanții Direcției comerț și celor de la Sănătate publică, iar ulterior să se ia o decizie.