mamaplus

În plină carantină, un proaspăt tătic a mers călare pe cal 50 de km ca să-și vadă nevasta și copilul nou-născut

-
//
26.03.2020

Cazul s-a întâmplat la Iași. Un tânăr a fost surprins călare pe cal în centrul orașului, fiind oprit de doi polițiști. Le-a spus că venise de la țară, îi născuse nevasta și nu mai circulă autobuzele.

Epidemia de Coronavirus nu l-a oprit să ajungă în oraș pentru a-și vedea copilul nou-născut. Cum mijloacele de transport în comun nu mai circulă, bărbatul a venit călare pe cal de la 50 de kilometri distanță de Iași, până la maternitate, unde i se născuse copilul. A fost filmat de ieșeni pe străzile din oraș.

Oprit de agenții de poliție, tânărul în vârstă de 22 de ani a explicat că nu a avut cu ce alt mijloc de tranport să ajungă în oraș pentru a-și vedea copilul și soția. El avea completată declarația pe propria răspundere în care specificase că are treabă în interes personal la maternitate.

S-a ales totuși cu un avertisment scris, fiindca în baza unei hotărâri de Consiliu Local, la Iași accesul şi circulaţia mijloacelor de transport cu tracţiune animală este interzis în mai multe zone din oraș, inclusiv în locul în care a fost oprit de politiști.

Menționăm că în România au intrat în vigoare restricții severe de circulație și oamenii nu au voie să iasă din casă fără o justificare legală și o declarație pe propria răspundere.