mamaplus

Piața Centrală se redeschide din 1 iunie. Ce reguli vor trebui să respecte cumpărătorii și vânzătorii

-
//
27.05.2020

Piața Centrală ar putea să-și reia activitatea începând cu ziua de luni, 1 iunie. Cel puțin astfel preconizează administrația întreprinderii municipale, care în prezent examinează modul în care acesta va activa și măsurile care urmează a fi întreprinse pentru a respecta toate normele sanitare care se impun.

În piețe urmează să fie organizat fluxul pentru cumpărători, cu ieșiri și intrări separate. Cumpărătorii trebuie atenționați despre obligativitatea respectării distanței fizice. În locuri vizibile și accesibile pentru cumpărători vor fi instalate dozatoare cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor.

La intrare, angajații întreprinderii municipale vor efectua termometria vizitatorilor. Cumpărătorii vor fi obligați să dezinfecteze mâinile la intrare, iar pe teritoriul pieței să poarte măști. De asemenea, măștile, dar și mănușile vor fi obligatorii pentru comercianți. Totodată, comercianții vor fi obligați să pună la dispoziția cumpărătorilor soluție dezinfectantă. Și administratorii halelor vor asigura aceleași măsuri la intrare.

Este obligatorie și organizarea măsurilor de dezinfecție a inventarului și suprafețelor de lucru cu soluții pe bază de alcool, cu o periodicitate de cel puțin trei ore, fără deteriorarea calitatea și siguranței produselor alimentare.

Cât despre asigurarea distanței între vânzători, directorul interimar Ion Pîntea a spus că, acolo unde va fi posibil, tejghelele vor fi mutate. În sectoarele cu mese fixate, locurile nu erau ocupate în totalitate, respectiv va fi posibil de asigurat distanță între vânzători. Administrația pieței ar putea veni cu măsuri suplimentare, în funcție de solicitări.