mamaplus

Piața Centrală din Chișinău se închide pentru o perioadă nedeterminată de timp

-
//
13.03.2020

Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, la ședința de astăzi a Comisiei municipale privind situaţiile excepționale. Autoritățile municipale au decis să intensificarea campaniei informaționale cu privire la măsurile de prevenire a COVID – 19.

„Vom instala panouri informative la scară largă. Mesaje informaţionale vor fi plasate inclusiv pe ecranele mari LED, panouri mici, light boxuri şi la staţiile de aşteptare a transportului public, pe internet şi la TV”, a declarat Ceban.

De asemenea, Ceban a anunțat că se va opta în continuare pentru închiderea temporară a Pieței Centrale din Chișinău. Primarul recomandă și altor piețe să facă același lucru.

„Sistăm activitatea cantinelor sociale şi vom asigura livrarea bucatelor acasă. Limităm accesul la serviciile sociale în instituții și direcționăm spre suport la domiciliu. Încercăm să motivăm trecerea magazinelor în regim online, livrare la domiciliu, achitare online, pentru ca oamenii să contacteze cât mai puţin. Vom întreprinde acțiuni mai stricte de control în transportul public și cel privat, terenuri de joacă, sport, spații publice în ceea ce priveşte dezinfecția. Intenționăm ca cei mai buni profesori să înscrie cursuri pentru curricula națională pe clase și profiluri, de exemplu pe 2 săptămâni înainte. În acest scop vom cere ajutorul Guvernului, misiunilor diplomatice şi ambasadelor acreditate la Chişinău”, a declarat Ion Ceban.

Cebal mai spune că trebuie să fim precauți în contextul în care majoritatea cetăţenilor care se întorc de peste hotare, ajung mai întâi la Chişinău, prin intermediul curselor aeriene sau terestre, iar în capitală este concentrat un număr foarte mare de oameni.