Peste 12 mii de dolari au fost adunați în cadrul proiectului „Coolege Vitamine”

Peste 12 mii de dolari au fost adunați în cadrul proiectului „Coolege Vitamine”

-
//
03.08.2016

Peste 12 mii de dolari au fost adunați în cadrul proiectului „Coolege Vitamine", lansat recent de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu scopul de a crește consumul de fructe proaspete în grădinițele și școlile din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Peste 12 mii de dolari au fost adunați în cadrul proiectului „Coolege Vitamine”

Astfel, primele cinci instituții preșcolare și școlare, care for beneficia de mere proaspete și feliate începînd cu 1 septembrie curent, vor fi: grădinița nr. 91, Școala-grădiniță nr. 152 „Pas cu Pas", Școala-grădiniță nr. 199, Liceul Teoretic Universul și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul", toate din municipiul Chișinău. Aceste instituții au fost selectate pe bază de concurs.

Reprezentanții PNUD urmează să stabilească împreună cu managerii instituțiilor selectate modelul de distribuire a gustărilor, care va include și lecții de informare pentru elevi la acest subiect. De asemenea, este planificată și implicarea copiilor în activități de plantare a pomilor fructiferi și de colectare a fructelor, pentru a cultiva responsabilitatea față de mediu și familiariza cu procesul de creștere.

Campania de colectare a fondurilor pentru distribuirea fructelor proaspete și feliate în instituțiile de învățămînt din R. Moldova a fost lansată pe 27 mai curent. Potrivit proiectului, fiecare dolar din suma donată urmează a fi dublat de PNUD Moldova, iar fondurile adunate vor fi transferate direct companiilor de procesare și ambalare a fructelor.

Inițiativa „Coolege Vitamine" face parte din proiectul „Dezvoltarea afacerilor inovatoare pentru o creștere economică durabilă la nivel local", susținut financiar de Guvernul Norvegiei și PNUD Moldova. Scopul acestuia este de a promova inovația în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între întreprinderi. Proiectul se desfășoară în perioada 2014-2017.

Sursa: www.moldpres.md