mamaplus

Peste 1000 de persoane cu dizabilități din țară vor beneficia de cărucioare fotoliu noi

0
//
17.05.2019

Peste o mie de persoane cu dizabilități locomotorii vor beneficia de cărucioare fotoliu noi. Acestea vor fi donate de către o organizație de binefacere din Statele Unite ale Americii. De asemenea, instituția va oferi și 360 cârje antibraț, 480 cârje, 140 premergătoare și 120 de suporturi anti-basculant.

mamaplus

Potrivit Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, toate cărucioarele vor fi repartizate beneficiarilor conform listelor prezentate de Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR). În acest context în perioada 14 și 16 mai curent, 26 de tehnicieni și terapeuți au fost instruiți de medici din SUA în procesul de evaluare, asamblare și ajustare a cărucioarelor fotoliu pentru fiecare solicitant individual.

Cărucioarele fotoliu noi au fost donate în cadrul proiectului implementat de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, din partea organizației de binefacere „LDS Charities.Inc”, Statele Unite ale Americii (SUA) și cu sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Conform datelor CREPOR, circa 1010 persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sunt în lista de așteptare pentru a fi asigurate cu cărucioare fotolii rulante.

Sursa: tv8.md