mamaplus.md

Pe drumurile naționale s-a format ghețuș. Atenție la trafic

-
//
03.01.2019

Șoferii sunt îndemnați să nu pornească la drum dacă nu au automobilele echipate corespunzător timpului de iarnă, dar și să respecte viteaza de deplasare. Atenționarea vine din partea Ministerul Economiei și Infrastructurii, care informează că la prima oră a dimineții, traseele naționale sunt practicabile, se circulă în condiții de iarnă, însă pe unele porțiuni s-a format ghețuș, transmite IPN.

mamaplus.md

Traseele pe care s-a format ghețuș sunt: Chișinău-Orhei-Soroca-Otaci; Chișinău-Odesa; Chișinău-Ungheni-Sculeni; Chișinău-Leușeni; Chișinău-Dubăsari și Chișinău-Bender. De asemenea, este vorba și despre Anenii Noi-Căușeni, Rezina-Orhei, Otaci-Edineț, Bălți-Fălești-Sculeni și Bălți-Sărăteni.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, pot fi accesate site-urile: asd.md și mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Administrației de Stat a Drumurilor activează în regim non-stop, la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177.

Pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real.

Sursa: ipn.md