mamaplus

Patru grupe noi de grădiniță, deschise azi într-o instituție de învățământ din sectorul Râșcani

-
//
15.10.2019

După reparația capitală, a fost inaugurat astăzi blocul de grădiniță al Complexului Educațional Liceul-Grădiniță „Kiril și Metodiu”, pentru 4 grupe și 100 de locuri.

Realizarea proiectului vine ca urmare a reorganizării liceului, din data de 1 septembrie 2019 în Complex Educațional Liceu-Grădiniță, cu instruire în limba rusă.

Lucrările de reabilitare a edificiului s-au desfășurat din vara acestui an și au vizat replanificarea spațiilor, reparația tavanelor și a pereților, schimbarea tâmplăriei și a rețelelor inginerești, amenajarea grupurilor sanitare, a blocului alimentar, dotarea cu mobilier, amenajarea pavilioanelor și a terenului de joacă. În perioada următoare va mai fi amenajat teritoriul grădiniței și 4 pavilioane.

Decizia autorităților municipale de a deschide grupe de grădinițe în cadrul instituției existente a fost motivată de numărul mare de solicitări pentru servicii de educație preșcolară, insuficiența locurilor în grădinițele din sector, precum și faptul că un bloc de studii din cadrul liceului nu a fost folosit mai bine de 10 ani.