Părinții solidari mai organizează un protest contra celor 42 de zile de vacanță din grădinițe!

Părinții solidari mai organizează un protest contra celor 42 de zile de vacanță din grădinițe!

-
//
15.05.2017

Părinții continuă să creadă că se poate face o schimbare. Aceștia nu pot trece cu vederea o inițiativă care le va afecta activitatea în timpul verii. Moldovenii care au copii de vârstă preșcolară sunt îngrijorați de inițiativa Ministerului Educației de a institui o vacanță de 42 de zile calendaristice.

Părinții solidari mai organizează un protest contra celor 42 de zile de vacanță din grădinițe!

Astfel, pe 21 mai, între orele 10:00 și 11:00, părinții solidari se vor întâlni în fața Guvernului, pentru a-și cere drepturile.

“Prin protestul anterior am reușit să intervenim în procesul de adoptare la nivel legislativ a prevederilor privind vacanța de 42 zile.

Dar din partea directorilor de grădinițe, susținuți și încurajați de majoritatea Direcțiilor Educație Tineret și Sport de sector li se impune părinților să dea acordul la vacanțe ilegale de 42 zile. În alte grădinițe părinții sunt puși în fața faptului împlinit că grădinița își va sista activitatea NEARGUMENTAT pentru perioade esențiale de timp.

Din acest motiv, consider necesar să ieșim la un nou protest, pentru a atrage atenția autorităților la comportamentul ABUZIV și ILEGAL al directorilor și să cerem ca drepturile copiilor noștri să fie respectate”, a menționat unul dintre organizatorii protestelor.

Amintim că nu doar părinții, dar și oamenii de afaceri sunt îngrijorați de inițiativa Ministerului Educației de a institui o vacanță de 42 de zile calendaristice în perioada de vară, pentru instituțiile de educație timpurie. Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham Moldova), consideră că, astfel, părinții copiilor preșcolari angajați în câmpul muncii, în pofida posibilității și a dorinței, trebuie să-și reorganizeze activitatea de muncă.

Într-o scrisoare adresată autorităților se precizează că instituirea unei vacanțe de 42 zile calendaristice în perioada de vară pentru grădinițe reprezintă un subiect de interes public major, având în vedere impactul semnificativ asupra planificării activității în această perioadă de către părinții antrenați în câmpul muncii în toate sectoarele economiei naționale.

Sursa: Mamaplus.MD