Părinţii elevilor propun crearea unei platforme pentru soluţionarea problemelor din învăţămînt

Părinţii elevilor propun crearea unei platforme pentru soluţionarea problemelor din învăţămînt

-
//
25.05.2016

Un grup de părinţi îndeamnă comitetele părinteşti din diferite instituţii de învăţămînt preuniversitar să se unească pentru crearea unei platforme comune de discutare şi soluţionare a problemelor din sistemul de învăţămînt.

Părinţii elevilor propun crearea unei platforme pentru soluţionarea problemelor din învăţămînt

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Cervantes”, Sergiu Popovici, a spus marţi, într-o conferinţă de presă, că orice probleme din instituţiile de învăţămînt afectează copiii, iar aceasta nu are trebui să se întîmple.

"Copiii trebuie să crească educaţi pentru ca ei să aibă un bun viitor în ţară. Pentru soluţionarea problemelor, trebuie ca părinţii, profesorii, Ministerul Educaţiei, Direcţia educaţie, tineret şi sport din Chişinău, precum şi autorităţile să se unească şi să discute problemele existente, să caute soluţii", a spus Popovici.

Potrivit lui, "pînă cînd nu va fi creată platforma şi aleasă denumirea, orice doritor poate comunica despre problemele din sistemul de învăţămînt la poşta electronicăsuntparinte@mail.md".

Părintele şi preşedintele asociaţiei de părinți a Liceului „Mihai Viteazul”, Ana Sîrbu, a spus că problemele trebuie soluţionate pe cale paşnică, nu prin acţiuni de protest.

Părinţii şi preşedintele asociaţiei Liceului „Elena Alistar”, Ana Buştiuc, i-au îndemnat pe toţi să participe la formarea platformei. Potrivit lor, atunci va fi mai uşor de făcut reparaţie în instituţiile de învăţămînt şi de acordat ajutor copiilor nevoiaşi. De asemenea, ea le-a propus directorilor instituţiilor de învăţămînt să "plaseze un panou cu informaţii despre cheltuielile efectuate".

Participanţii la conferinţa de presă i-au îndemnat pe toţi să fie activi şi să participe la formarea platformei.

Sursa: Infotag.md