Otilia a rămas paralizată din cauza unui vaccin. Haideți s-o ajutăm să-și revină!

Otilia a rămas paralizată din cauza unui vaccin. Haideți s-o ajutăm să-și revină!

-
//
01.12.2017

De aproape trei ani, viața micuței Otilia a luat o altă întorsătură. După ce i s-a făcut un vaccin, starea fetiței, care pe atunci avea doar un anișor, s-a complicat. Otilia s-a ales cu o paralizie a jumătății corpului pe partea stângă.

Otilia a rămas paralizată din cauza unui vaccin. Haideți s-o ajutăm să-și revină!

„Pe 1 iunie 2014 am fost la control cu fiica Otilia, la 1 anișor. I s-a făcut vaccinul, care a dat complicații. Otilia a făcut febră. A treia zi s-a ridicat temperatura la 39,5 grade. Am chemat urgența, medicii i-au făcut o injecție, au consultat-o, spunând că nu are nimic grav. Fetiței i se făcuse mai rău, am sunat din nou urgența. Ajunși la fața locului, ne-au spus că fetița a făcut convulsie. Am fost transportați la spitalul din Hâncești, ulterior la Chișinău, câteva zile a avut mereu febră. În a șasea zi de chin am făcut o tomografie la cap, a fost diagnosticată cu meningoencefalită mixtă, ulterior intrând în comă timp de trei săptămâni. Și așa am primit vestea cutremurătoare. Când s-a trezit, s-a depistat că Otilia are comoție cerebrală cu paralizie pe partea stângă”, povestește mama Otiliei.

 De atunci, fetița a stat mai mult pe patul de spital, a avut nevoie de medicamente, care sunt foarte costisitoare, dar tratamentul nu aduce rezultate îmbucurătoare. 

„De aproape trei ani ne chinuim cu micuța noastră, vrem să poată să meargă, să se bucure de viață așa cum merită fiecare copilaș. Însă Otilia nu merge, nu vorbește, nu stă așezată și nu poate ține capul”, spune cu lacrimi în ochi Ana Pânzaru.

Timp de 3 ani, părinții Otiliei au încercat să facă posibilul și imposibilul pentru a merge la diverse tratamente de reabilitare, aici, în țară, ceea ce este foarte costisitor. Însă nu e de ajuns. Fetița are nevoie de investigații complete peste hotarele țării, iar părinții nu își pot permite acest lucru. Familia Pânzaru vă cere ajutorul, pentru a-i oferi o șansă la o viață normală fetiței lor.

Acest îngeraș poate fi salvat, oricine dintre noi poate face un gest nobil. Viaţa ei depinde de fiecare dintre noi!

Puteți face donații pe caritate.md